Klart det er imponerende å invitere til helgrillet hvalstek. Og fisk er bare så utrolig godt, om du velger rød, hvit eller blå. Spesielt på grillen.
Her er et godt tips, hentet fra aperitif.no:
Dette trenger du:
180 gr kjøtt pr . pers.
Krydderolje ( 4 ss olje rørt sammen med timian, persille og basilikun)
Havsalt.
Bakte grønnsaker i folie på grill.
100 gr grønnsaker i strimler og biter.
Salt og pepper.
0,5 dl fløte.
Slik gjør du:
Kutt kjøttet slik at tykkelsen blir jevn ( som en indrefilet av okse)
Pensle kjøttet med krydderolje og ha på pepper og havsalt.
Grilles på god og varm grill . snues ofte.
Ca. 12-15 min.
La kjøttet hvile i noen min. før man kutter det opp i fingertykke skiver.
Foliebakte grønnsaker.
Kutt grønnsakene i strimler og biter og legg dem på stekefolie.
Brett opp kantene, ha på følte, salt og pepper.
Lukk folien helt tett.
Bakes på grillen i ca 8 minuntter.
Serveringstips:
Bakte poteter, fløte gratinerte poteter og lignende.